BOKA ONLINE Tegnérgatan 37

08-34 21 22

Hopparknä


Vad är hopparknä?

Patella senan / ligamentet ansluter knäskålens (patella) till tibia. Denna sena är mycket stark och gör så att gruppen quadriceps musklerna att räta upp benet. Quadriceps driver såväl kroppen från marken och fungerar som en stabilisator när vi landar. Denna sena är under en stor mängd stress särskilt för personer som aktivt lagt extra belastning på knät.

Detta är gemensamt för exempelvis dem som regelbundet utför en träning som involverar att riktning förändras, exempelvis innebandy, och hopprörelser. Vid upprepade sträckningar kan det uppstå kan det uppstå ett förfall som ett resultat i denna sena. Detta är känt som patellar tendinopathy eller hopparknä. Det bör skiljas från patella tendonitis (Comes) vilket anger en inflammation i sena tendinopathy än mer om ett förfall i senan.

Hopparknä – När och hur upplevs detta?

Smärtan när du fått ett hopparknä kan vara svår att beskriva just var den är. Det känns ibland som om att få en spik rakt in i knät. Hopparknä uppstår när du överbelastat ditt knä och din quadripsen är för svagt tränad.

Det går att behandla hopparknä effektivt och snabbt.

Vill du ha råd om hur du kan behandla ditt hopparknä? Vi är specialister på att behandla löparknä. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning.